Calet (besuc de la piga negra) amb gall de Sant Pere al forn

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Calet (besuc de la piga negra) d’uns 250 g que a la peixateria ens netegen i preparen per fer al forn
  • 1 Gall de Sant Pere d’uns 250 g que a la peixateria ens netegen i preparen per fer al forn
  • 2 Escamarlans
  • 4 Patates mitjanes
  • 2 Cebes mitjanes
  • 3 Tomàquets madurs
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva
  • 2 Dents d’all
  • Julivert fresc
  • 100 cc de vi blanc sec

2 racions

Elaboració

Tallem les patates pelades i la ceba a rodanxes fines. Tallem els tomàquets en quatre parts cadascun , i piquem fi els dents d'all i el julivert.
Preescalfem el forn a 200ºC.
Untem una safata de forn d’oli d’oliva i hi col.loquem les patates, ho salpebrem, hi posem a sobre la ceba i el tomàquet. Hi tirem per sobre l'all i julivert picats i oli d'oliva.
Fiquem la safata al forn i deixem coure durant 10-15 minuts aproximadament (la patata s'ha de poder punxar amb facilitat).
Mentre, preparem una altra safata pel peix. Untem amb oli d’oliva la base, salpebrem el calet (besuc de la piga negra) i el gall de Sant Pere, hi afegim un raig d'oli d'oliva per sobre i els dos escamarlans. Ho regem amb el vi blanc sec.
Passats els 10-15 minuts de cocció de la safata amb les patates, ceba i tomàquet, introduïm en el forn la del peix i deixem coure uns 15 minuts. Agafem una paella (del tipus de fer paella marinera), i de base hi posem les patates, ceba i tomàquet, a sobre hi posem els dos peixos i els escamarlans. El fet de fer per separat, les patates,...i el peix, és per si algú fa règim i només vol el peix. No era el cas. Per servir, posem en un plat les patates amb la ceba i tomàquet, un escamarlà i el calet net d’espines. En un altre plat, fem el mateix però hi posen el gall de Sant Pere, també net d’espines. Deixem triar a l’altre persona, si vol el calet o el gall. També podem fer meitat i meitat, així els dos comensals poden degustar els dos peixos. En aquest cas, un ha volgut el calet i l’altre el gall. Ja es pot servir.

50min


Recepta de cuina de Calet (besuc de la piga negra) amb gall de Sant Pere al forn

Calet (besuc de la piga negra) amb gall de Sant Pere al forn.

Recepta de cuina de Calet (besuc de la piga negra) amb gall de Sant Pere al forn

El calet en el plat net d'espines.

Recepta de cuina de Calet (besuc de la piga negra) amb gall de Sant Pere al forn

El gall de Sant Pere en el plat net d'espines.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2355 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: