Calet (besuc de la piga negra) amb gall de Sant Pere al forn

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Calet (besuc de la piga negra) d’uns 250 g que a la peixateria ens netegen i preparen per fer al forn
  • 1 Gall de Sant Pere d’uns 250 g que a la peixateria ens netegen i preparen per fer al forn
  • 2 Escamarlans
  • 4 Patates mitjanes
  • 2 Cebes mitjanes
  • 3 Tomàquets madurs
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva
  • 2 Dents d’all
  • Julivert fresc
  • 100 cc de vi blanc sec

2 racions

Elaboració

Tallem les patates pelades i la ceba a rodanxes fines. Tallem els tomàquets en quatre parts cadascun , i piquem fi els dents d'all i el julivert.
Preescalfem el forn a 200ºC.
Untem una safata de forn d’oli d’oliva i hi col.loquem les patates, ho salpebrem, hi posem a sobre la ceba i el tomàquet. Hi tirem per sobre l'all i julivert picats i oli d'oliva.
Fiquem la safata al forn i deixem coure durant 10-15 minuts aproximadament (la patata s'ha de poder punxar amb facilitat).
Mentre, preparem una altra safata pel peix. Untem amb oli d’oliva la base, salpebrem el calet (besuc de la piga negra) i el gall de Sant Pere, hi afegim un raig d'oli d'oliva per sobre i els dos escamarlans. Ho regem amb el vi blanc sec.
Passats els 10-15 minuts de cocció de la safata amb les patates, ceba i tomàquet, introduïm en el forn la del peix i deixem coure uns 15 minuts. Agafem una paella (del tipus de fer paella marinera), i de base hi posem les patates, ceba i tomàquet, a sobre hi posem els dos peixos i els escamarlans. El fet de fer per separat, les patates,...i el peix, és per si algú fa règim i només vol el peix. No era el cas. Per servir, posem en un plat les patates amb la ceba i tomàquet, un escamarlà i el calet net d’espines. En un altre plat, fem el mateix però hi posen el gall de Sant Pere, també net d’espines. Deixem triar a l’altre persona, si vol el calet o el gall. També podem fer meitat i meitat, així els dos comensals poden degustar els dos peixos. En aquest cas, un ha volgut el calet i l’altre el gall. Ja es pot servir.

50min


Recepta de cuina de Calet (besuc de la piga negra) amb gall de Sant Pere al forn
Calet (besuc de la piga negra) amb gall de Sant Pere al forn.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Calet (besuc de la piga negra) amb gall de Sant Pere al forn
El calet en el plat net d'espines.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Calet (besuc de la piga negra) amb gall de Sant Pere al forn
El gall de Sant Pere en el plat net d'espines.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1950 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: