Skyr amb cruix i figues
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 50 grams d'avellanes
- 40 grams de crispetes d'espelta
- 1 cullerada de mantega
- 2 cullerades de sucre
- 4 figues
- 400 grams d'eskyr (iogurt i mató baix en greix, meitat i meitat)
- 30 grams de xocolata blanca.
Elaboració
Preescalfa el forn a 180 graus.
Tritura en trossos grans les avellanes i barreja amb les crispetes d'espelta, la mantega i el sucre fins a obtenir una massa grumollosa.
Estén sobre una safata d'enfornar folrada amb paper.
Col·loca al centre del forn i cou durant uns 20 minuts.
Talla les figues a quarts.
Després d'uns 10 minuts de cocció agrega les fogues al cruix i cou durant uns 10 minuts més.
Talla la xocolata blanca a trossos, més aviat grossos.
Distribueix l'eskyr en 4 bols.
Adorna pel damunt amb les figues, la xocolata i el cruix de crispetes i avellanes.
Serveix de seguida.
Comparteix aquesta recepta: