La xarxa social de cuina en català |
El cogombre és una hortalissa amb un baix contingut calòric a causa de la seva baixa proporció en glúcids (en comparació amb altres hortalisses) i al seu elevat contingut d'aigua.
De fet, segons el Reglament 1924/2006 declarat al DOUE, relatiu a les declaracions nutricionals i propietats saludables dels aliments, el cogombre no pot ser considerat com a "font" o "rica en" cap nutrient.
Independentment d'això, sí que es pot ressaltar una aportació de potassi i vitamina C interessant, ja que contribueix al total de la dieta.
Aquest fruit es pot menjar pràcticament sencer, incloent-hi la pell.
De fet, en la seva pell es troben petites quantitats de β-carotè (corresponent a la presència de vitamina A), les quals pràcticament desapareixen una vegada es pela el cogombre.
El cogombre és considerat un aliment sense greix, tot i que a la seva composició hi és present una petita proporció de β-sitosterol.
Tot i els seus pobres valors nutricionals "habituals", d'altra banda, investigacions recents han demostrat conté quantitats importants de diversos fitonutrients que tenen una àmplia gamma de beneficis per a la salut humana.
Llistat de receptes amb cogombre: