Taula de proporcions per begudes alcohòliques
Sovint, quan volem preparar algun licor, el que resulta més difícil és calcular la quantitat d'aigua o d'almívar que hem d'afegir a l'alcohol o a l'aiguardent. Aquest problema ens el resol la taula de dilució d'alcohols de Gay-Laussac. La taula ens diu en ml. la quantitat d'aigua (o almívar) que hem d'afegir a 100 ml d'alcohol de concentració inicial, per obtenir la concentració desitjada. Per exemple, si tenim 100 ml d'alcohol de 96° i volem un licor final de 30°, haurem d'afegir 227,7 ml d'aigua (o almívar).
Nota: veureu que parlo d'almívar perquè el millor resultat s'obté mesurant la quantitat d'alcohol un cop filtrat i afegint-hi l'aigua corresponent un cop fet l'almívar.
Podeu veure la taula amb mes claredad al cercacor. Per exmple: https://www.conejoblanco.es/p/tabla-dilucion-alcoholes-de-gay-lussac.html
Truc de cuina: Taula de proporcions per begudes alcohòliques
El truc de cuina "Taula de proporcions per begudes alcohòliques" ha estat aportat a Receptes.cat per Montserrat Canals Colet .
Veure més trucs de Montserrat Canals Colet .
Veure tots els trucs de Receptes.cat
Això fa cara de ser molt bo.