Cassola de pilotetes i carxofa

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 300 grams de llonganissa amb pebre.
  • Un ou sencer.
  • All i julivert.
  • Pa picat.
  • Una ceba mitjaneta.
  • Una tomaca madura i dolça.
  • Oli d'oliva verge i sal.
  • Tres carxofes mitjanetes.
  • Un grapat d'ametlles torrades.
  • Un polsim de pebre vermell dolç.
  • Una copeta de vi ranci.
  • Una culleradeta de maizena.
  • Una mica de farina.

4 racions

Utensilis

Picadora, ratllador, cassola.

Elaboració

Farem les pilotetes no massa grosses, amb la llonganissa, l'ou sencer, el pa picat que agafi, i l'all i julivert. Les enfarinarem i passarem per la paella, i les reservarem.
En una cassola, posarem la ceba picada, i quan rossegi, hi afegirem la tomaca ratllada.
Quan sigui tot ben sofregit, hi tirarem el vi ranci, i esperarem dos minuts.
Hi afegirem també el pebre vermell dolç.
Seguidament, posarem les pilotetes a la cassola, i ho cobrirem tot amb aigua.
Partirem les carxofes a octaus (de dalt a baix), i ho posarem també a la cassola.
Picarem les ametlles ben fines, i també les hi afegirem.
Deixarem que cogui tot junt uns vint minuts a foc lent. Si cal, ho espessirem una mica amb una culleradeta de maizena.
Rectificarem de sal si s'escau.

40min

Notes

Aquest suquet, cal fer-lo el dia abans, per tal que tingui més bon gust.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1627 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Lourdes Xargayo diu:
Hola bona nit. Una pregunta, quan diu llangonissa, vol dir, la botifarra vermella crua, no??. La gent de Lleida, aquesta en diuen llangonissa. Gràcies
Teresa Vives Mariné diu:
Hola Lourdes,
Si, vull dir això. Nosaltres, al Baix Camp, en diem llonganissa, a Manresa, li diuen del mateix, BOTIFARRA CRUA.
O sigui que a cada lloc hi apliquen el nom que els és més proper.
També es diu llonganissa en d'altres llocs de Catalunya al que nosaltres diem "fuet".
O sigui que tot és acceptable, segons la parla de cada lloc.
La qüestió és que ens anem entenent i acceptant, sigui com sigui el nom.
Una abraçada i gràcies per l'interès.
Tevima
Àngels Fernández Guillén diu:
Aquesta recepta deu ser boníssima. M'encanten les caxofes guisades i la barreja amb les mandonguilles és una molt bona combinació.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: