Fideuà de gambes i calamars

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per al fumet de peix:

Per a la fideuà:

Ingredients per a 2/3 persones:

3 racions

Elaboració

Per al fumet de peix:

Pelem les gambes i en posem els caps i les pells a la cassola, i les sofregim xafant els caps amb una massa de morter. Les gambes pelades, les reservem per a la fideuà. Hi afegim la ceba en trossos, els alls sencers amb un tallet i després les tomates pelades també en trossos. Ho sofregim tot una mica amb un pessic de sal i hi incorporem el peix, el llorer, la nyora i la tira d'alga kombu. Ho cobrim bé d'aigua i ho fem bollir uns 20 minuts; no posarem la sal encara per tal que tots els productes solten les vitamines i els minerals. Després de posar la sal ho fem bullir uns 15 minuts més i ja estarà llest el fumet. Aquest fumet té un sabor intens de marisc i està molt bo. Per si sol el podem utilitzar per fer una sopa amb pasta de primer plat.

Per a la fideuà:

En primer lloc, piquem finament la ceba i la sofregim, i hi afegim també l'all ben picat. Quan el sofregit agafe un color dauradet, hi incorporem la tomata ratllada o triturada. Netegem els calamars per dins i els tallem en rodanxes o en trossets (sense treure'n la pell, ja que deixa un color rosadet a la fideuà i un sabor molt bo) i els incorporem a la cassola. Per últim posarem les gambes pelades (les pells les haurem aprofitat per a fer el fumet) i la carn de la nyora que haurem bullit en el fumet de peix i/o una punteta de pimentó. Ho remenem tot molt bé i hi afegim els fideus (una mica menys d'un got per persona; jo de vegades, per por de fer-ne poc, me'n passe i me'n sobra un plat, per això he posat que és per a dos o tres persones).
Sofregim un poc els fideus i hi afegim el fumet de peix, que tindrem ben calent. Jo pose més o menys la mateixa mida que de fideus, i després vaig afegint-ne a mesura que en necessite. És un plat molt agraït, ja que va tot pelat i està molt gustós. Espere que vos agrade.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se