Filet ibèric amb parmentier de poma i salsa de figues
Ingredients
- 1 filet de porc ibèric
- 1 patata
- 2 pomes golden
- 50 gr de pernil d'ànec
- 100 gr de melmelada de figues
- 1 copeta (100 ml) de vi dolç
- sucre
- canyella
- sal Maldon
- pebre negre
- romaní
Elaboració
Per al parmentier, bullir la patata en aigua i sal. Pelar-la i aixafar-la amb una forquilla. Pelar i tallar les pomes a trossets no gaire petits i posar-les al foc amb sucre i canyella, fins que siguin cuites. Barrejar delicadament la patata i les pomes fins que quedi tot ben lligat. Saltar el pernil tallat a trossets en una paella sense oli i introduir-lo a la barreja de patata i poma.
Per a la salsa de figues, posar en un cassó al foc la melmelada i el vi fins que redueixi el vi.
Per al filet, tallar el filet a rodelles no gaire primes i coure-les a la planxa per tal que quedin una mica rosades de dins; en acabat, posar-hi per sobre sal Maldon i una mica de romaní.
Emplatar el filet. En un motlle posar-hi el parmentier de patata i poma i salsar-lo amb la salsa de vi dolç.
Notes
És una recepta del Descobrir Cuina que va guanyar el premi de la recepta del mes (un àpat gratis). En destacaria sobretot el parmentier que queda sensacional. La salsa pot quedar massa dolça pel meu gust, no utilitzar un vi massa dolç.
Comparteix aquesta recepta: