Cols de Brussel·les gratinades amb beixamel i cansalada
Categoria:
Tipus de plat: Remenat
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de cols de Brussel·les
- Sis tires de cansalada fumada (bacó) , sense cotna
- La meva salsa beixamel
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
- Formatge ratllat
Utensilis
Un cassó gran
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Quatre plats plans
Quatre tovallons de paper
Uns guants pel forn
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, posem aigua i sal en un cassó, i quan l'aigua arrenqui a bullir, posem les cols i deixem que coguin fins que estiguin al " dente ". Tot seguit, les escorrem i les reservem.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim la cansalada tallada a trossos menuts, uns dos minuts, i ho reservem.
A continuacó, fem la baixamel com explico a la meva recepta, i la mantenim calenta al damunt de la planxa. Seguidament, posem les cols repartides en les quatre cassoletes, espolsem la cansalada pel damunt, ho cobrim amb la beixamel, espolsem el formatge ratllat a sobre, i ho posem en el forn a 180º, fins que el formatge sigui ben rosset.
En el moment de servir-ho, posem un plat i un tovalló de paper, i amb l'ajud d'uns guants, posem les cassoletes al damunt, i ja ho podrem treure a taula.
Comparteix aquesta recepta: