Besuc al forn sobre llit de patates a lo pobre i tomàquet, amb allioli de mel

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

3 racions

Utensilis

Una safata plana, per anar al forn
Una safata plana, de porcellana blanca
Un estri escatador de peixos
Dues espàtules planes per servir el peix

Elaboració

Primerament, farem les patates a lo pobre ( com explico a les meves receptes, i les reservem).
Tot seguit, fem l'allioli de mel ( com explico a la meva recepta, i el reservem )
Seguidament, agafem el besuc, el netegem per dintre, traiem les espines laterals, l'escatem i amb l'ajud d'un ganivet, l'hi fem uns talls longitudinals en el llom.
A contiunació, el posem en la safata per anar al forn al damunt del llit de patates a lo pobre i unes rodanxes fines de tomàquet.
Tot seguit, entatxonem en els talls del llom, les rodanxes de taronja tallades en dues meitats. Seguidament, salpebrem el besuc, afegim un raig de vi blanc, i un raig d'oli d'oliva. Abans d'enfornar-lo, cobrim tota la part de dalt del besuc amb allioli de mel, i el posarem en el forn a 180º, fins que veiem que ja és cuit.
En el moment de servir-lo, posem el llit de patates i tomàquet en el fons de la safata de porcellana, i al damunt amb molt de compte amb l'ajud de les dues espàtules planes, ficarem el besuc, i ja el tindrem llest per servir a taula.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se