Carquilles naturals

Categoria:
Típica de: Costa Brava Nord
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Primer de tot hem de trobar unes penyes arran de mar, a on hi ha entre 20 i 60 cm de forndaria només i amb la ajuda de un petit ganivet i amb compte amb els dit , que sempre solen rebre alguna punxada.
Hem de desclavar les carquilles de la penya , o algú reconeixará més com roca.
Si això ens és impossible per la zona on vivim o per no habero fet mai, haig de dir que és un producte que normalment ja quasi bé ni es ven a les peixateries.
El fet és que tal com les traiem de les penyes , quan en tinguem el grapat que volem , les rentem allà mateix solament amb aigua de mar.
Quan arribem a casa , les posem a escórrer, mai rentades amb aigua de l´aixeta o cap altra aigua que no sigui la de mar.
Les posem a una plata de cap amunt , tal com estan a la foto, i si no les hem de menjar encara les posem a la nevera.
Si no les heu provat mai , recomano menjar-les tal qual.
Si per el contrari , ja els coneixeu una mica el gust, només i posaria jo un raig de llimona i pebre negre molt.

30min

Notes

Fixeu-vos amb la foto i veureu carquilles de un color blanc trencat a gris i altres de color una mica taronja. La explicació és la mateixa que amb el musclo, un color és el mascle i l'altre és la femella. Curiós i no hem pregunteu per que és així , per que no ho sé. Només he escoltat a la gent gran i sàvia .


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se