Emperador o peix espasa en escabetx

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, agafem els talls de peix espasa, els salpebrem, els enfarinem i els fregim amb oli d'oliva, un minut per cada costat, i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim : la ceba, els alls, el llorer, la farigola, el romaní, els grans de pebre negre i la pastanaga, i anem remenant amb l'espàtula de fusta. Quan tot el conjunt és mig fregit, afegim el pebre vermell, el got de vi i el got de vinagre, i deixem que redueïxin.
Seguidament, afegirem un got d'aigua, corregirem de sal, i deixarem que arrenqui el bull.
Al cap de dotze minuts, afegirem el peix espasa, posarem el foc baix, i deixarem que s'acabi de coure uns dotze minuts més, i ja tindrem l'escabetx llest a punt de menjar.

1h 10min

Notes

Ara, el més de setembre, és quan comença l'època del peix espasa, i acaba cap el més de març.
De totes maneres, també el podem comprar congelat, peró no té res a veure amb el gust del fresc. Aquest escabetx, també es pot menjar fred.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se