Picantons amb cargols a l'estil Costa Daurada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Una escorredora
Un colador fí
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament en un cassó amb: aigua, sal, una branca de romaní, un brot de farigola,i una fulla de llorer, fiquem a coure els cargols fins que veiem que ja són tendres, els escorrem i reservem tot colant el brou de la cocció.
A part, fem una picada amb: un grapat d'ametlles torrades, un all pelat, julivert picolat, una culerada de xocolata en pols i el fetge d'un picantó fregit.
Passem la batedora amb un raig del suc de bullir els cargols, i ho reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim els picantons salpebrats fins que veiem que estan daurats.
Seguidament, afegim: la ceba picolada, els alls aixafats i el sofregit de tomáquet.
Quan tot plegat ja és ben sofregit, afegim un got de vi ranci i deixem que redueixi.
A continuació, afegim els cargols i dos cullerots de brou de pollastre que ho cobreixi tot, i deixem que cogui a foc baix, fins que els picantons siguin cuits.
Tot seguit, corregim de sal, afegim la picada, i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta també es pot fer amb pollastre o gallina.
Per fer aquest tipus de receptes, els millors cargols acostumen a ser els vinyals i les mongetes.
Els bovers s'acostumen a emprar per fer els cargols a la llauna


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se