Estofat de xai amb patates, olives trencades i figues coll de dama

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una cuixa de xai desossada de quilo i mig aproximadament
  • Sis patates grosses
  • 200 grams d'olives verdes trencades
  • Vuit figues fresques de coll de dama
  • Una ceba picolada
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Conyac
  • Dues fulles de llorer
  • Tomàquet fregit
  • Brou de pollastre de pot
  • Tres alls pelats aixafats
  • Oli d'oliva

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda de terrissa amb tapa
Un ganivet filetejador

Elaboració

Primerament, amb l'ajud del ganivet filetejador, tallem la cuixa a trossos regulars.
Seguidament, en la cassola amb un raig d'oli, fiquem els trossos de cuixa salpebrats i els sofregim una mica.
Tot seguit, afegim : la ceba picolada, els alls, el llorer, i tres cullerots de tomàquet fregit. Quan tot el conjunt és mig fregit, afegim un got de conyac, i quan a reduït, cobrim la carn amb el brou de pollastre, posem el foc baix, tapem la cassola, i deixem que cogui a foc lent al menys tres quarts hora.
Passat aquest temps, corregim de sal, afegim les patates escantonades junt amb les olives trencades i les figues tallades en dues meitats i deixem que s'acabi de coure tot plegat deu minuts més, i ja ho podrem servir en la mateixa cassola.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

782 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!