Cols de brussel·les estofades amb costella de porc i salsitxes
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de cols de Brussel·les congelades
- Vuit tires de costella de porc tallades a trossos regulars
- Deu salsitxes de porc tallades en trossos d'un dit de gruix
- Una ceba picolada
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet
- Tres alls aixafats
- Una fulla de llorer
- Llard de porc
- Sal
- Pebre negre en pols
- Mig got de vi ranci
- Un brot de julivert
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una cassola de terrissa
Uns estalvis de vímet
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en un cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, fiquem a coure les cols de brussel·les tallades en dues meitats fins que estan al "dente" i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb una mica de llard, sofregim: la costella salpebrada, les salsitxes, la ceba picolada, el llorer, els alls i el sofregit de tomàquet.
Quan tot el conjunt és daurat, afegim el vi ranci i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim dos cullerots del brou de coure les cols i deixem que arrenqui el bull uns deu minuts, i corregim de sal.
Seguidament afegim les cols i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més i ja ho tindrem a punt per servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis de vímet a sota.
1h 30min
Etiquetes: La cuina d'hivern La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3501 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.