Cols de brussel·les estofades amb costella de porc i salsitxes

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: *** 3/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 600 grams de cols de brussel·les congelades
  • Vuit varnilles de costella de porc tallades a trossos regulars
  • Deu salsitxes de porc tallades en trossos d'un dit de gruix
  • Una ceba picolada
  • Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Tres alls aixafats
  • Una fulla de llorer
  • Llard de porc
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Mig got de vi ranci
  • Un brot de julivert

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una cassola de terrissa
Un plat de fusta
Una escorredora

Elaboració

Primerament, en un cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, fiquem a coure les cols de brussel·les tallades en dues meitats fins que estan al "dente" i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb una mica de llard, sofregim: la costella salpebrada, les salsitxes, la ceba picolada, el llorer, els alls i el sofregit de tomàquet.
Quan tot el conjunt és daurat, afegim el vi ranci i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim dos cullerots del brou de coure les cols i deixem que arrenqui el bull uns deu minuts, i corregim de sal.
Seguidament afegim les cols i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més i ja ho tindrem a punt per servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

779 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!