Taula de proporcions per fer licors
Sovint, quan volem preparar algun licor, el que resulta més difícil és calcular la quantitat d'aigua o d'almívar que hem d'afegir a l'alcohol o a l'aiguardent. Aquest problema ens el resol la taula de dilució d'alcohols de Gay-Laussac. La taula ens diu en ml la quantitat d'aigua (o almívar) que hem d'afegir a 100 ml d'alcohol de concentració inicial, per obtenir la concentració desitjada. Per exemple, si tenim 100 ml d'alcohol de 96° i volem un licor final de 30°, haurem d'afegir 227,7 ml d'aigua (o almívar).
Veureu que parlo d'almívar perquè el millor resultat s'aconsegueix mesurant la quantitat d'alcohol un cop filtrat i afegint-hi l'aigua corresponent un cop fet l'almívar.
La taula la podeu veure amb més claredat buscant a qualsevol cercador amb les paraules "tabla Gay-Laussac" o aquí https://onx.la/d9e3a
Truc de cuina: Taula de proporcions per fer licors
El truc de cuina "Taula de proporcions per fer licors" ha estat aportat a Receptes.cat per Montserrat Canals Colet .
Veure més trucs de Montserrat Canals Colet .
Veure tots els trucs de Receptes.cat
Això fa cara de ser molt bo.