Mandonguilles de carn i calamar amb salsa de safrà

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per a les mandonguilles :

  • 300 grs. de cos de calamar, net i triturat
  • 200 grs. de carn de porc picada
  • 1 ceba picada
  • 2 cullerades de julivert fresc picat
  • 2 cullerades de xerès
  • Sal i pebre
  • 100 grs. de pa ratllat
  • 1 ou batut
  • Oli d'oliva

per a la salsa :

  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 gra d'all, premsat
  • 1 pesic de brins de safrà
  • 1 cullerade de farina
  • 200 ml. de brou de peix calent

4 racions

Elaboració

Barrejar en un bol el calamar amb la ceba i el julivert.
Salpebrar i reservar a la nevera durant 30 minuts.
Barrejar el calamar amb la carn, el xerès, el pa ratllat i li ou batut.
Formar mandonguilles petites.
Arrebossar i fregir en oli d'oliva en una paella (o fregidora), fins que estiguin daurades.
Mentrestant, preparar la salsa escalfant l'oli en una paella amb l'all i el safrà durant un minut.
Incorporar la farina, remenar i abocar el brou.
Barrejar bé fins que espesseixi.
Passar pel xinès o colador fi.
Servir les mandonguilles amb la salsa calenta.

Notes

Suaus mandonguilles ideals per degustar en un aperitiu ... si és per a un segon plat doblar la quantitat de carn i calamar


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

748 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: