Romanesco al vapor amb patates, pèsols i cansalada
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre talls de cansalada fumada
- Un peça de romanesco (espècie de bróquil)
- Aigua
- Oli d'oliva
- Quatre patates escantonades
- 200 grams de pèsols congelats
- Quatre alls laminats
- Pebre vermell dolç
- Un got de vi blanc
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una escorredora
Un cassó gran
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua i sal, coem el romanesco tallat a botonets, i quan són cuits al "dente", els escorrem i els fiquem a la cassola de terrissa.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, coem les patates i els pèsols amb aigua i sal, i quan tot plegat és cuit, ho escorrem i ho fiquem a la cassola juntament amb el romanesco.
A continuació, en una paella gran, sofregim els alls laminats juntament amb la cansalada tallada a juliana ben fina, i quan comencen a ser rossos, els espolsem amb pebre vermell dolç, els hi afegim un got de vi blanc i abans no es cremi el pebre vermell, ho afegim a la cassola amb les verdures, ho barregem ben barrejat i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: