Púding de torró, amb neules i pinyons
Categoria:
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- 200 grams de sucre
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Mitja branca de canyella
- Caramel líquid
- Set ous
- 50 grams de pinyons
- Mitja barra de torró de Xixona (del tou)
- Dotze neules artesanes
- Cava
Utensilis
Una safata metàl·lica fonda
Una safata rectangular de porcellana
Un cassó mitja
Un colador mitja
Una batedora elèctrica
Una olla mitjana
Dos fulls de paper de diari
Un motlle metàl·lic rectangular per fer púdings
Elaboració
Primerament en una olla mitjana, posem: un litre de llet sencera, 200 grams de sucre, una pell de taronja, una pell de llimona i mitja branca de canyella, i amb el foc fort, deixem que arrenqui el bull, i un cop ha bullit, ho retirem del foc i deixem que refredi damunt el marbre de la cuina.
A part, en un cassó mitja, escaldem durant tres minuts els pinyons, els passem per un colador, i els reservem.
Un cop la llet ja és freda, retirem les pells i la canyella, esmicolem el torró i l'afegim a l'olla, tot seguit hi afegim els set ous esclatats, passem la batedora i ho reservem.
A continuació, escampem el caramel líquid per tot el fons del motlle, i seguidament repartim tots els pinyons pel damunt del caramel, esmicolem les neules i les repartim pel damunt dels pinyons, i les reguem amb un bon raig de cava, i ho reservem.
Seguidament, amb la barreja de la llet, els ous i el torró, omplim el motlle del púding, i el posem a la safata fonda amb dos papers de diari a sota, omplim la safata d'aigua, fins arribar fins a tres quartes parts del motlle, i ho enfornem a 180º, uns cinquanta minuts i un cop cuit, ho deixem refredar damunt el marbre de la cuina, i quan ja és ben fred, ho posem a la nevera, almenys una hora, i tot seguit, passem un ganivet per les voreres del motlle, ho desemmotllem en una safata de porcellana, i ja el tindrem llest per servir a taula.
Notes
Aquest postre és mol adient per aprofitar alguns ingredients sobrants de les festes Nadalenques.
Comparteix aquesta recepta: