Truita de bacallà a la basca
Categoria:
Tipus de plat: Truita
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un pebrot verd tipus Italià
- Una ceba
- 100 grams de bacallà esqueixat dessalat
- Tres ous
- Oli d'oliva
Utensilis
Una paella gran
Un bol de vidre mitjà
Un batedor de varetes
Un espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli, fregim la ceba i el pebrot verd tallats a juliana molt fina a foc mitjà fins que les verdures estiguin ben fregides, tot seguit hi afegim el bacallà ben escorregut i esmicolat, i deixem que cogui tot junt uns cinc minuts, i ho reservem.
A part, en un bol de vidre, esclatem els tres ous i els batem amb el batedor de varetes.
Seguidament, incorporem la barreja del bacallà i les verdures, ho remenem tot plegat, i seguidament, posem una paella de mida mitjana a foc mitjà amb un raig d'oli, i quan l'oli és ben calent, tirem la barreja per fer la truita, ho remenem amb l'espàtula de fusta fins que hagi quallat una mica, i amb l'ajuda d'un plat, girem la truita, afegim un rajolí d'oli a la paella, i tornem a posar la truita per acabar de fer-la.
Quan ja tenim la truita cuita al nostre gust, ja la podem servir a taula.
.
Notes
Cal saber que aquest tipus de truites, són molt sucoses, sense arribar a ser crues.
Farem tantes truites com comensals seguin a taula.
Aquesta truita, la vaig aprendre a fer quan treballava a la sidreria " el mas de l'avi¨ ara farà més o menys uns trenta anys, i vaig tenir la sort, que en aquella època la dirigia el xef amb una estrella Michelin, en Diego Campos propietari del restaurant " el rincón de Diego¨ de Cambrils.
Comparteix aquesta recepta: