Truita de bacallà a la basca

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → País basc
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un pebrot verd tipus Italià
  • Una ceba
  • 100 grams de bacallà esqueixat dessalat
  • Tres ous
  • Oli d'oliva

1 racions

Utensilis

Una paella gran
Un bol de vidre mitjà
Un batedor de varetes
Un espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, en una paella amb un raig d'oli, fregim la ceba i el pebrot verd tallats a juliana molt fina a foc mitjà fins que les verdures estiguin ben fregides, tot seguit hi afegim el bacallà ben escorregut i esmicolat, i deixem que cogui tot junt uns cinc minuts, i ho reservem.
A part, en un bol de vidre, esclatem els tres ous i els batem amb el batedor de varetes.
Seguidament, incorporem la barreja del bacallà i les verdures, ho remenem tot plegat, i seguidament, posem una paella de mida mitjana a foc mitjà amb un raig d'oli, i quan l'oli és ben calent, tirem la barreja per fer la truita, ho remenem amb l'espàtula de fusta fins que hagi quallat una mica, i amb l'ajuda d'un plat, girem la truita, afegim un rajolí d'oli a la paella, i tornem a posar la truita per acabar de fer-la.
Quan ja tenim la truita cuita al nostre gust, ja la podem servir a taula.
.

15min

Notes

Cal saber que aquest tipus de truites, són molt sucoses, sense arribar a ser crues.
Farem tantes truites com comensals seguin a taula.
Aquesta truita, la vaig aprendre a fer quan treballava a la sidreria " el mas de l'avi¨ ara farà més o menys uns trenta anys, i vaig tenir la sort, que en aquella època la dirigia el xef amb una estrella Michelin, en Diego Campos propietari del restaurant " el rincón de Diego¨ de Cambrils.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

9156 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: