Bacallà al pil-pil

Categoria:
Típica de: Espanya → País Basc
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre lloms de bacallà, de uns 300 grams, cadascun (un per comensal)
  • Oli d'oliva
  • Sis alls laminats
  • Quatre bitxos petits
  • Julivert picolat

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa mitjana
Un colador fi
Una safata plana

Elaboració

En una cassola de terrissa, posem bastanta quantitat d'oli d'oliva, a escalfar.
Quan és calent, el posem una mica baix. Seguidament, posem els alls i els bitxos.
Quan veiem que els alls comencen a surar, afegim el bacallà amb la pell al damunt.
Quan veiem que comença a surar la gelatina, retirem els talls de bacallà, i els reservem. Ara, ve, el més important de tot, lligar la salsa del pil-pil.
Normalment, es fa dintre la cassola, amb el bacallà dintre, però per qui no és un veritable professional, li pot costar una mica. Es per això, que els professionals de la cuina, no ens compliquem la vida, i ho lliguem amb l'ajud d'un colador fi, de mida mitjana.
Un cop hem tret el bacallà, inclinem una mica la cassola, i batem enèrgicament, l'oli, amb el colador. Veurem que hem tres o quatre sacsejades, ja el tenim lligat.
Seguidament, afegim el bacallà, amb la pell a sota, i ho remenem tot plegat, donant unes voltes amb la cassola. Ho espolsem amb el julivert picolat, i ja el podrem servir.

40min

Notes

Per fer aquesta recepta, sobretot, no heu de portar cap tipus de pressa. es un plat que vol molt de mimo, i paciència, i si ho feu així, ja veureu com us quedarà, molt bé.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3604 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: