Bundt cake de xocolata i cointreau

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Ingredients per al bundt:

Ingredients de la glassa:

Utensilis

Batedora elèctrica de varetes; si no se'n té, també es pot fer a mà.
Un motlle de 2,4 litres de capacitat.

Elaboració

Elaboració del bundt:

-Unes hores abans treurem de la nevera els ous i la mantega perquè ambdós ingredients estiguin a temperatura ambient.
-Escalfar el forn a 170º C.
- Engrassar i enfarinar el motlle.
-Passar la farina pel sedàs i afegir-li la sal. Reservar
-Posar el cacau i el bicarbonat dins d’un bol i afegir l’aigua bullent. Barrejar fins desfer tots el grumolls i reservar.
- Posar la mantega i l’oli dintre d’un bol i batre amb la batedora elèctrica fins que ambdos ingredients estiguin integrats. Afegir el sucre blanc i el sucre morè. Seguirem batent una estona.
-Afegir els ous un per un fins que estiguin integrats.
-Afegir el Cointreau i les gotes d’essència de vainilla. Seguir batent.
-Amb la batedora a marxa lenta, anirem afegint de forma alterna la farina i la barreja de cacau. Una mica de cada fins completar.
-Abocar la massa dintre del motlle i enfornar durant uns 45 minuts. Apagar el forn i deixar-lo a dintre 8 minuts més abans de treure’l.
-Desmotllar passats 10 minuts i deixar refredar sobre una reixeta.

Elaboració de la glassa:

-Posar els 100gr de nata líquida en un cassonet al foc, quan bulli afluixar el foc al mínim, afegir la xocolata trossejada, la mantega i el cointreu. Remenar constantment fins que estiguin tots els ingredients desfets i banyar el bundt amb aquesta glassa.

Notes

Avui he estrenat aquest motlle tant bonic. És el model Heritage de la marca Nordic Ware. Aquests motlles em tenen el cor robat i no he pogut evitar la temptació de comprar-ne alguns models. A Lecuine -on line- he trobat els millors preus del mercat i, si sou lectors de Webos Fritos, us fan un 6% de descompte addicional; us ho dic per si també hi esteu interessats -consti que no tinc comissió, eh!-; he quedat encantada amb el seu servei i la seva excel·lent atenció al client.
La recepta l'he tret del blog Food&Cook; porta molts ingredients però es ben senzilla de fer i el resultat és boníssim.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se