Filet de llobarro escabetxat
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Ingredients
- Quatre llobarros de ració(300 grams aproximadament)
- Aigua
- Oli d'oliva
- Sal
- Farina
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Dues fulles de llorer
- Quatre alls pelats aixafats
- Una cullerada de pebre vermell dolç
- Un got de vi blanc
- Mig got de vinagre blanc
- Una ceba tallada a juliana
- Un grapat de grans de pebre negre
- Una pastanaga pelada tallada a rodelles fines
Utensilis
Una cassola de terrissa mitjana
Una paella gran
Una safata plana amb paper de cuina
Elaboració
Primerament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva fregim: la ceba tallada a juliana, les rodelles de pastanaga, els alls aixafats, les fulles de llorer, el brot de farigola, el brot de romaní, i els grans de pebre negre.
Quan tot el conjunt és mig fregit, afegim una cullerada sopera de pebre vermell dolç, i abans que es cremi, afegim el vinagre i el vi blanc.
Quan ja ha evaporat una mica, afegim un got d'aigua i deixem que arrenqui el bull.
A part, en una paella amb oli d'oliva fregirem els llobarros nets i filetejats en dues meitas, salpebrats i enfarinats un minut per cada cara, i els reservem a la safata amb paper de cuina per treure l'excés d'oli.
Tot seguit, quan l'escabetx ja ha bullit una estona, corregim de sal i tot seguit afegim els filets de llobarro i deixem que s'acabin de coure cinc minuts, i ja els tenim llestos per treure a taula.
Comparteix aquesta recepta: