Colomins rostits amb fruits secs i cebetes de platillo
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos colomins
- Llard de porc
- 150 grams d'orellanes d'albercoc
- 150 grams de panses de corint
- 100 grams de pinyons
- Una fulla de llorer
- Un cassó de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Dos cassons de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi ranci
- 200 grams de cebetes de platillo
- Vinagre de poma
- Mel
- Conyac
- Una ceba picolada
- Tres alls aixafats
- Oli d'oliva
- Sucre
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella mitjana
Un cassó mitjà
Dos plats grans de porcellana blanca
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, fiquem aigua en un cassó i quan bull, afegim tots els fruits secs, deixem que s'escaldin durant cinc minuts i els reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli, fiquem les cebetes de platillo pelades amb: un polsim de sucre i sal, un raig de mel i un rajolí de conyac, a foc baix.
Quan ja són mig toves, afegim un raig de vinagre de poma i deixem que segueixin coent-se fins que estan caramelitzades i les reservem.
A continuació, netegem els colomins i els tallem en dues meitats a lo llarg.
Tot seguit, els salpebrem, els fiquem a la cassola amb una mica de llard i deixem que sofregeixin fins que estiguin daurats.
Seguidament, afegim: la ceba picolada, els alls aixafats, el llorer, el sofregit de tomàquet, el got de vi ranci i el brou de pollastre, i deixem que coguin a foc baix uns trenta minuts.
Tot seguit, corregim de sal, afegim les cebetes i els fruits secs, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que els colomins siguin tendres.
En el moment de servir-ho a taula, fiquem dues meitats de colomi en el plat, acompanyades d'un grapat de cebetes i fruits secs, i ja ho podem servir a taula.
Comparteix aquesta recepta: