Parmentier de poma i calçots

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

10 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Una premsadora (passapurés)
Un cassó gran
Una espàtula de fusta
Una mànega pastissera amb un broc rissat
Un bol de vidre gran
Un estri per treure el cor de les pomes

Elaboració

Primerament, pelem les pomes, els hi traiem el cor,les tallem en trossos regulars i les fiquem a la cassola amb un raig d'oli, juntament amb els calçots (la part blanca) tallats a trossos regulars.
Amb el foc baix, anem remenant amb l'espàtula fins que veiem que tot el conjunt ja és ben enrrossit, ho cobrim amb aigua i deixem que cogui molt lentament.
Quan tot plegat ja és ben cuit , ho escorrem i ho passem per la premsadora en el cassó on acabarem de fer el parmentier.
Tot seguit posem el cassó a foc baix, afegim un raig de nata líquida, corregim de sal i nou moscada, i seguim remenant amb l'espàtula fins que tenim una pasta fina i homogènia, i ja ho podem ficar en el bol de vidre fins que ho necessitem.
Per fer la guarnició, omplim la mànega pastissera amb el parmentier, i anem fent rossetons (tres per cada persona) al voltant del plat que hem de servir a taula.

1h 10min

Notes

Aquesta recepta més que un plat és una guarnició molt adient com acompanyament de plats de tot tipus de carns.
Si resulta que ja no és temps de calçots, sempre ho podrem fer amb porros que també queda molt bé.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se