Llenties estofades amb sípia
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una sípia de mida gran
- Aigua
- Dues fulles de llorer
- Una branca d'api
- 400 grams de llenties cuites
- Oli d'oliva
- Sal
- Tres alls pelats aixafats
- Un cullerot de sofregit de tomàquet
- Una ceba picada
Utensilis
Una cassola fonda metàl·lica
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un colador fi
Una safata plana
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, una branca d'api, un all pelat, i una fulla de llorer, fiquem a coure la sípia fins que veiem que ja està cuita, i la reservem, tot colant el brou de la cocció, i el reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picada, una fulla de llorer, dos alls aixafats i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim tres cullerots del brou de coure la sípia, i deixem que arrenqui el bull uns deu minuts i tot seguit, afegim: la sípia tallada a trossos molt petits, i les llenties, ho remenem amb una espàtula de fusta, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: