Sípia i tripa de bacallà estofades amb patates, carxofes i favetes
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una sípia gran
- 600 grams de tripa de bacallà
- 400 grams de favetes congelades
- 400 grams de carxofes congelades
- Tres patates de mida mitjana
- Sal
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi blanc
- Aigua
- Pebre negre en gra
- Dues fulles de llorer
- Tres alls aixafats
- Oli d'oliva
- Una branca d'api
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Colorant per l'arròs
- Una ceba picolada
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una cassola fonda metàl·lica
Dos cassons grans
Un bol de vidre
Un colador fi
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, dessalem la tripa de bacallà, i la coem en un cassó amb aigua, uns deu minuts, i tot seguit colem el brou de coure-la i el reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb: aigua, una branca d'api, un grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer, i mitja ceba pelada, coem la sípia ben neta, fins que estigui ben cuita, i la reservem tot colant el brou i el reservem.
A part, en dos cassons amb aigua i sal, bullim en un, les favetes fins que estan cuites al "dente", i les reservem, i en l'altre cassó, bullim les carxofes amb aigua i sal, i un cop mig cuites, les reservem.
Quan tant la sípia com la tripa de bacallà ja estan fredes, les tallem en trossos regulars, i les reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig, d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats, una fulla de llorer, i tres cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el brou de la sípia i de la tripa de bacallà, tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull, uns dotze minuts, i a continuació afegim les patates pelades i cascades en trossos regulars, un polsim de colorant de l'arròs, i deixem que coguin les patates a foc baix fins que estiguin mig cuites, i seguidament afegim: la sípia i la tripa de bacallà, les carxofes i les favetes, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: