Ragú de xai amb fredolics i verdures

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran amb tapa
uns estalvis
Una paella gran
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Una cullera de fusta

Elaboració

Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, saltem els fredolics escorreguts amb un raig d'oli salpebrats, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
A part, en una cassola fonda amb aigua, sal i un ram de julivert, posem a bullir: les mongetes tallades a tres dits de llarg, els pèsols i les carxofes, fins que tot plegat estigui cuit al "dente", i tot seguit ho escorrem i ho reservem.
A continuació en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els talls de xai salpebrats juntament amb: els alls, els porros i el llorer, i quan la carn ja comença a estar daurada, hi afegim: un cullerot de sofregit de tomàquet, i dues cullerades de carn de nyores, ho remenem amb la cullera de fusta, i hi afegim mig got de vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, cobrim la carn amb el brou, posem el foc baix, tapem la cassola, i deixem que vagi coent-se fins que la carn ja és gairebé cuita, i llavors hi afegim: les mongetes, els fredolica, els pèsols i les carxofes, ho remenem una mica, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure fins que tot plegat ja és ben cuit.
Tot seguit, apaguem el foc, deixem que reposi uns cinc minuts, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.

2h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se