Patates Anna
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos quilos de patates, pelades
- Vuit cebes, tallades a juliana
- Deu alls pelats, ratllats
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre negre en pols
- Nou moscada
- Farigola, (desgranada)
- Sis ous batuts
- Mig litre de nata líquida, (per muntar)
- Mantega
8 racions
Utensilis
Una safata refractària fonda
Un ratllador fi
Elaboració
Primer de tot, agafem les cebes tallades a juliana, i les patates tallades a rodelles més aviat fines, i les fregim amb oli d'oliva, i un polsim de sal, en una paella.
Quan són gairebé fregides, les retirem i les reservem.
Agafem una safata fonda per anar al forn, que sigui antiadherent, i la freguem amb mantega.
Seguidament, posem les patates i la ceba, ho remenem tot ben remenat, hi afegim els alls ratllats pel damunt, i espolsem la farigola, tot remenant-ho ben bé.
A continuació, remenem els ous batuts, juntament amb la nata líquida, afegim un pessic de nou moscada i un pessic de sal, ho barregem amb tot el conjunt de les patates i les cebes, i ho posem en el forn a 180º, fins que veiem que tot el conjunt, ha quallat, (queda com si fos una truita).
Ho retirem del forn, deixem que refredi una mica abans, de servir-ho en plats individuals, en racions, com si fos una ració de lasanya.
40min
Notes
Aquest, és un dels primers plats, que vaig apendre a fer en el món de la cuina professional.
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1569 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.