Patates Anna

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos quilos de patates, pelades
  • Vuit cebes, tallades a juliana
  • Deu alls pelats, ratllats
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre en pols
  • Nou moscada
  • Farigola, ( desgranada)
  • Sis ous batuts
  • Mig litre de nata líquida,( per muntar)
  • Mantega

8 racions

Utensilis

Una safata refractària fonda
Un ratllador fi

Elaboració

Primer de tot, agafem les cebes tallades a juliana, i les patates tallades a rodelles més aviat fines, i les fregim amb oli d'oliva, i un polsim de sal, en una paella.
Quan són gairebé fregides, les retirem i les reservem.
Agafem una safata fonda per anar al forn, que sigui antiadherent, i la freguem amb mantega.
Seguidament, posem les patates i la ceba, ho remenem tot ben remenat, hi afegim els alls ratllats pel damunt, i espolsem la farigola, tot remenant-ho ben bé.
A continuació, remenm els ous batuts, juntament amb la nata líquida, afegim un polsim de nou moscada i un polsim de sal, ho barrejem amb tot el conjunt de les patates i les cebes, i ho posem en el forn a 180º, fins que veiem que tot el conjunt, ha quallat,( queda com si fós una truita).
Ho retirem del forn, deixem que refredi una mica abans, de servir-ho en plats individuals, en racions, com si fós una ració de lassanya.

40min

Notes

Aquest, és un dels primers plats, que vaig apendre a fer en el món de la cuina professional.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

558 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!