Faves ofegades
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de favetes tipus babi, congelades
- 250 grams de pèsols congelats
- 250 grams de carxofes congelades
- Sis tomàquets madurs
- Dues cebes tallades a juliana
- Sis alls pelats, aixafats
- Tres fulles de llorer
- Un brot de menta fresca
- Sal
- Oli d'oliva
- Mig got de ví ranci
- Una copa de cassalla
- Una botifarra culana blanca, tallada a rodelles
- Una botifarra culana negre, tallada a rodelles
- Tres tires de cansalada de panxeta, tallades a trossos regulars
- Mig got de conyac
- Un got de ví blanc
Elaboració
En una olla fonda, posem : les cebes tallades a juliana, els tomàquets tallats a trossos, els alls, les faves, les carxofes, els pèsols,la cansalada, la menta, un raig de conyac, un raig de ví ranci, una copa de cassalla, un bon raig d'oli d'oliva, la botifarra blanca, tallada a rodelles, i les fulles de llorer.
Posem l'olla a foc mitjà, la tapem, i deixem que vagi coent, tot sacsejant-la de tant en tant. Quan tot plegat és mig cuit, afegim la botifarra negra, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure, fins que tot plegat és a punt per servir a taula.
Comparteix aquesta recepta: