Adob per a peix

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Elaboració

Peleu els alls i piqueu-los en un morter amb el celiandre. Hi afegiu la resta d’ ingredients i ho remeneu bé.
Amb aquesta barreja feu marinar el peix, prèviament net – sencer o a talls-durant unes hores. Després el feu coure al vostre gust- fregit, al forn,al vapor…-. Serviu-lo tot seguit, acompanyant-hi més salsa que haureu guardat a part, sense posar-hi el peix.

15min

Notes

També s’ hi pot posar all, llorer, celiandre, farigola,ceba, suc de llimona, etc.

Al gust de Tunísia, s’ hi pot posar harissa, canyella, pètals de rosa, panses…:ens recorda, en aquest cas, certes preparacions medievals i fins i tot romanes. També, al gust d’ Algèria, pot incloure gingebre, farigola, celiandre fresc, pebre,safrà…

Si la trobeu massa forta, la podeu rebaixar amb aigua. Aquesta perfumada barreja serveix per peixos d’ aigua dolça, com l’ alosa- força estimada al Marroc, tant entre els jueus com entre els cristians- i els de mar, tant blaus com blancs, incloent la bastina.

També s’ hi fan sardines farcides.

Amb les restes de peix marinat amb chermoula s’ elaboren altres plats, com bunyols o croquetes.
S’aplica també al fetge, el pollastre, les amanides, etc.

Recepta publicada al DGS per en Jaume Fàbrega: http://diarigran.cat/?p=13570


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se