Salsa de vi de Porto
Ingredients
- Mig litre de vi de Porto
- Mig litre de brou d'au
- Sal
- Una ceba petita, picolada
- Oli d'oliva
- Un raig de nata líquida, per muntar
- Farina de blat (si cal)
Utensilis
Un colador fí
Un batedor de varetes
Elaboració
Primer de tot, posem la ceba picolada amb oli d'oliva, en un cassó al foc.
Quan la ceba és mig cuita, afegim el vi de Porto, i el deixem reduir.
Tot seguit, afegim el brou, i deixem que bulli, uns deu minuts. Seguidament, passem la batedora elèctrica, i ho passem pel colador fi.
Ho tornem a posar en un cassó, ho corregim de sal, afegim un toc de nata líquida, i amb el batedor de varetes, anem remenant, fins aconseguir la textura desitjada.
Si cal espessir-ho una mica, podem posar una mica de farina de blat, dissolta amb aigua freda.
Notes
Aquesta salsa, és ideal, per carns brasejades, i alguns tipus de peixos.
Comparteix aquesta recepta: