Salsa de bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un pot de barreja de bolets, de 300 grams
  • Un got de ví de Madeira o Porto
  • Nata líquida per muntar
  • Salsa Demi Glace, en pols
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Mitja ceba picolada
  • Un all laminat, (sense el cor)
  • Pebre negre en pols
  • Aigua mineral

12 racions

Elaboració

En un cassó amb oli d'oliva, fregim: la ceba, l'all, i els bolets picolats.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim el ví de Madeira, deixem reduïr, i tot seguit afegim l'aigua necessaria, per la quantitat de salsa que vulguem fer.
A continuació, passarem la batedora elèctrica, i amb l'ajud de la mateixa batedora, ho passarem pel colador xinès a un altre cassó on acabarem de fer la salsa.
Amb el foc més aviat baix, deixem que arrenqui el bull, tot anant remenant amb el vatedor de varetes. Tot seguit, afegim un raig de nata líquida, una cullerada sopera de Demi glace, corregim de sal i pebre negre, i deixem que segueixi bullint.
La salsa ha de quedar fina i homogènea, si cal espessir-la, ho podem fer amb una mica de maizena amb aigua freda.
Un cop tenim la salsa llesta al nostre gust, la podem guardar en un atuell amb tapa, durant uns dies tot vigilant que no s'ens faci mal bé. (pot durar ben bé, uns cinc dies sense problemes).

40min

Notes

Aquesta salsa està pensada per acompanyar carns, peró també la podem emprar en un plat de pasta.
La salsa Demi Glace en pols, la podem trobar en grans superficies especialitzades en hoteleria.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

9813 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: