Cous cous amb pollastre i verdures de l'hort

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

3 racions

Elaboració

Tallem el pit de pollastre a daus d'uns dos centímetres. Ho salpebrem.
Tallem els alls tendres a daus fins de la mateixa manera que ho fem amb les cebes tendres.
Tallem la carbassa a daus d'un centímetre.
Posem una olla al foc amb un rajolí d'oli d'oliva. Posem a fregir els daus de pollastre a foc mitjà tirant a lent. Remenem per tal que no s'enganxi. Quan veiem que s'ha tornat blanc hi afegim els alls i les cebes tendres i remenem. Deixem que es faci uns cinc minuts i afegim la carbassa i tornem a remenar. Deixem-ho fent-se cinc minuts més i afegim els pèsols i tapem l'olla. Deixem que es faci entre cinc i deu minuts mirant que no es cremi. Afegim el tomàquet triturat i remenem. Hi afegim les espècies (canyella i comí en pols, pebre vermell, pebre negre, pols de cep i les fulles de menta o herba sana). Remenem i afegim un litre d'aigua. Tapem l'olla i deixem que bulli uns vint minuts com a mínim.

Per a fer el cous cous podem fer-ho de dues maneres:

a) Al vapor aprofitant el de la mateixa olla on es fa el brou.
b) Escaldat
Opció a: posem el cous cous en l'estri que fem les verdures al vapor i aprofitem el vapor de l'olla on s'està coent el brou que hem preparat. Apartem el cous cous quan veiem que ha quedat inflat i tou.
Opció b: Posem a bullir tres cullerots d'aigua amb sal i un rajolí d'oli d'oliva. Posem el cous cous cru en un bol. Quan l'aigua estigui bullint, l'aboquem al bol amb el cous cous i remenem. Tapem el bol i passats cinc minuts, ja estarà llest. Només haurem de remenar per tal que es desenganxi.

Per a servir-lo:

Posar sobre la taula el bol amb el cous cous i l'olla amb el brou. Cada persona es posa la mida que vol de cous cous, de verdures i de brou.
Bon profit!

1h 20min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se