Cous cous amb pollastre i verdures de l'hort
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1/2 pit de pollastre desossat
- 6 alls tendres (la part blanca)
- 6 cebes tendres (la part blanca i la part verda)
- 2 grells de carbassa
- 150 g de pèsols
- 2 tomàquets de ramallet ratllats
- 1 cullerada cafetera de canyella en pols
- 1 cullerada cafetera de comí en pols
- 1 polsim de pebre negre
- 2 cullerades cafeteres de pols de cep
- 1 cullerada cafetera de pebre vermell dolç
- 3 o 4 fulles de menta o herba sana
- 3 cullerots generosos de cous cous
- oli d'oliva
- sal
3 racions
Elaboració
Tallem el pit de pollastre a daus d'uns dos centímetres. Ho salpebrem.
Tallem els alls tendres a daus fins de la mateixa manera que ho fem amb les cebes tendres.
Tallem la carbassa a daus d'un centímetre.
Posem una olla al foc amb un rajolí d'oli d'oliva. Posem a fregir els daus de pollastre a foc mitjà tirant a lent. Remenem per tal que no s'enganxi. Quan veiem que s'ha tornat blanc hi afegim els alls i les cebes tendres i remenem. Deixem que es faci uns cinc minuts i afegim la carbassa i tornem a remenar. Deixem-ho fent-se cinc minuts més i afegim els pèsols i tapem l'olla. Deixem que es faci entre cinc i deu minuts mirant que no es cremi. Afegim el tomàquet triturat i remenem. Hi afegim les espècies (canyella i comí en pols, pebre vermell, pebre negre, pols de cep i les fulles de menta o herba sana). Remenem i afegim un litre d'aigua. Tapem l'olla i deixem que bulli uns vint minuts com a mínim.
Per a fer el cous cous podem fer-ho de dues maneres:
a) Al vapor aprofitant el de la mateixa olla on es fa el brou.
b) Escaldat
Opció a: posem el cous cous en l'estri que fem les verdures al vapor i aprofitem el vapor de l'olla on s'està coent el brou que hem preparat. Apartem el cous cous quan veiem que ha quedat inflat i tou.
Opció b: Posem a bullir tres cullerots d'aigua amb sal i un rajolí d'oli d'oliva. Posem el cous cous cru en un bol. Quan l'aigua estigui bullint, l'aboquem al bol amb el cous cous i remenem. Tapem el bol i passats cinc minuts, ja estarà llest. Només haurem de remenar per tal que es desenganxi.
Per a servir-lo:
Posar sobre la taula el bol amb el cous cous i l'olla amb el brou. Cada persona es posa la mida que vol de cous cous, de verdures i de brou.
Bon profit!
1h 20min
Etiquetes:
Carbassa Cous cous Hortalisses Pèsols Pollastre
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2746 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.