Cous cous amb pollastre i verdures de l'hort
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						Tipus de plat: Pasta
						
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 1/2 pit de pollastre desossat
- 6 alls tendres (la part blanca)
- 6 cebes tendres (la part blanca i la part verda)
- 2 grells de carbassa
- 150 g de pèsols
- 2 tomàquets de ramallet ratllats
- 1 cullerada cafetera de canyella en pols
- 1 cullerada cafetera de comí en pols
- 1 polsim de pebre negre
- 2 cullerades cafeteres de pols de cep
- 1 cullerada cafetera de pebre vermell dolç
- 3 o 4 fulles de menta o herba sana
- 3 cullerots generosos de cous cous
- oli d'oliva
- sal
 3 racions
 3 racions
Elaboració
							Tallem el pit de pollastre a daus d'uns dos centímetres. Ho salpebrem.
Tallem els alls tendres a daus fins de la mateixa manera que ho fem amb les cebes tendres.
Tallem la carbassa a daus d'un centímetre.
Posem una olla al foc amb un rajolí d'oli d'oliva. Posem a fregir els daus de pollastre a foc mitjà tirant a lent. Remenem per tal que no s'enganxi. Quan veiem que s'ha tornat blanc hi afegim els alls i les cebes tendres i remenem. Deixem que es faci uns cinc minuts i afegim la carbassa i tornem a remenar. Deixem-ho fent-se cinc minuts més i afegim els pèsols i tapem l'olla. Deixem que es faci entre cinc i deu minuts mirant que no es cremi. Afegim el tomàquet triturat i remenem. Hi afegim les espècies (canyella i comí en pols, pebre vermell, pebre negre, pols de cep i les fulles de menta o herba sana). Remenem i afegim un litre d'aigua. Tapem l'olla i deixem que bulli uns vint minuts com a mínim.
Per a fer el cous cous podem fer-ho de dues maneres:
a) Al vapor aprofitant el de la mateixa olla on es fa el brou.
b) Escaldat
Opció a: posem el cous cous en l'estri que fem les verdures al vapor i aprofitem el vapor de l'olla on s'està coent el brou que hem preparat. Apartem el cous cous quan veiem que ha quedat inflat i tou.
Opció b: Posem a bullir tres cullerots d'aigua amb sal i un rajolí d'oli d'oliva. Posem el cous cous cru en un bol. Quan l'aigua estigui bullint, l'aboquem al bol amb el cous cous i remenem. Tapem el bol i passats cinc minuts, ja estarà llest. Només haurem de remenar per tal que es desenganxi.
Per a servir-lo:
Posar sobre la taula el bol amb el cous cous i l'olla amb el brou. Cada persona es posa la mida que vol de cous cous, de verdures i de brou.
Bon profit!
														
 1h 20min
 1h 20min 
 Etiquetes: 
						Carbassa  Cous cous  Hortalisses  Pèsols  Pollastre
 
						Etiquetes: 
						Carbassa  Cous cous  Hortalisses  Pèsols  Pollastre  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4529 visites.
 4529 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures Sopes i cremes
 Sopes i cremes

 Altres
 Altres Entrepà
 Entrepà




 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram