Espaguetis a la Calçotada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per la salsa:

4 racions

Utensilis

Batedora (o morter)
Churrusquera

Elaboració

Escalivem els tomàquets i la mitja cabeça d'all (jo ho faig a la churrusquera, però ho podeu fer al forn o millor al caliu), empapem el pa amb vinagre i reservem.
En la batedora (o morter) posem la sal, les ametlles, les avellanes, el grill d'all, 2 branquetes de julivert i el pa amb vinagre i ho triturem. Pelem els tomàquets i els alls escalivats, traiem la polpa de la nyora i ho afegim a la picada. Ho lliguem tot amb oli fins aconseguir la textura de salsa de calçots més aviat líquida, afegim el pebre vermell picant si volem el toc de picant i provem per rectificar de sal, vinagre i picant, reservem.
Coem els calçots a la churrusquera (o forn o caliu) i reservem.
Escalfem a una paella 1 cullerada de mantega i 1 d'oli d'oliva amb 2 grills d'all picat o premsat. De seguida que l'all comenci a agafar color afegim els calçots tallats a petites rodanxes i la salsa, coem uns dos minuts a foc baix i afegim el formatge parmesà. Deixem que redueixi una mica però no gaire, apaguem el foc i reservem.
Bullim la pasta al dente i la colem reservant una mica del líquid de cocció, com tres o quatre cullerades.
Barregem la pasta amb la salsa i el líquid de cocció que teníem reservat (mantecare) i ho remenem tot delicadament, uns minuts.
Emplatem empolvorant amb formatge parmesà i decorant amb una branqueta de julivert.

1h 30min

Notes

Podem aprofitar els calçots i la salsa de calçots que ens hagin sobrat de la Calçotada.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se