Raviolis de bolets amb salsa de ceps i pensaments

Ingredients

  • 350 grs. de raviolis frescos de bolets
  • Flors de pensaments
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Aigua

Per la salsa de ceps:

  • Un bon grapat de ceps
  • 1 Porro
  • Una nou de mantega
  • Nata líquida
  • Un raig de conyac
  • Aigua
  • Oli d'oliva verge

4 racions

Elaboració

En una cassola amb l'aigua bullint, i tirem una mica de sal i un raig d'oli o mantega (Perquè no s'enganxi la pasta), i seguidament hi afegim la pasta.
La pasta fresca amb 5 minutets la tenim llesta, en aquest moment, la refredem ràpidament i la resevem.

Farem la salsa de següent manera:

En una cassoleta amb la nou de mantega i un raig d'oli, hi sofregim una miqueta el porro, tot seguit hi posem els ceps, que també es fagin una mica, i a continuació ho flamejem amb el conyac i deixem que aquest redueixi.
Aquest és el moment en que hi aboquem l'aigua i ho deixem coure uns minutets, rectificant-ho de sal.
A continuació i afegim un raig de nata líquida, triturem la salsa amb la batedora i la passem pel colador xinès.

Montatge del plat:

Escalfarem la pasta sumergint-la amb aigua bullint un momentet, la escorrem bé i la col·loquem al plat, per sobre hi tirem la salsa calentona, ho decorem amb els pensaments i cap a taula!
També podem afegir-hi alguna herbeta (orenga, alfàbrega, etc.) i posar-hi formatge ratllat pel damunt, jo he preferit no fer-ho, per gaudir del sabor natural dels bolets sense disfresses.

Notes

Hem transformat un plat de tardor en un plat de primavera, si, ja sé que no és temps de bolets, però jo acostumo a tenir en el meu rebost alguna conserva, com feia la iaia, i aixì poder gaudir de determinats productes tot l'any.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2917 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Mercè Montardit diu:
una foto molt xula, ha d'estar per llepar-se els dits!
F S diu:
A casa tots ho hem provat i com diu la Mercè, és cert és per llepar-se els dits. el segueixo perque no es la unica recepta seva que m'encanta segueixi aixi! :D
Eduard Lluis Palaus diu:
Gràcies Pau!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: