Espaguetis a la Calçotada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 500g Espaguetis
  • All
  • Oli
  • Sal
  • Mantega
  • Formatge parmesà
  • 8 Calçots

Per la salsa:

  • Mitja cabeça d'alls escalivats
  • 1 Grill d'all
  • 5 - Tomàquets escalivats
  • 50 g - Ametlles torrades
  • 15 g - Avellanes torrades
  • 1 Llesca pa sec (o torrat)
  • 1 Nyora
  • Julivert
  • Vinagre
  • Oli
  • Sal
  • Pebre vermell picant (opcional)

4 racions

Utensilis

Batedora (o morter)
Churrusquera

Elaboració

Escalivem els tomàquets i la mitja cabeça d'all (jo ho faig a la churrusquera, però ho podeu fer al forn o millor al caliu), empapem el pa amb vinagre i reservem.
En la batedora (o morter) posem la sal, les ametlles, les avellanes, el grill d'all, 2 branquetes de julivert i el pa amb vinagre i ho triturem. Pelem els tomàquets i els alls escalivats, traiem la polpa de la nyora i ho afegim a la picada. Ho lliguem tot amb oli fins aconseguir la textura de salsa de calçots més aviat líquida, afegim el pebre vermell picant si volem el toc de picant i provem per rectificar de sal, vinagre i picant, reservem.
Coem els calçots a la churrusquera (o forn o caliu) i reservem.
Escalfem a una paella 1 cullerada de mantega i 1 d'oli d'oliva amb 2 grills d'all picat o premsat. De seguida que l'all comenci a agafar color afegim els calçots tallats a petites rodanxes i la salsa, coem uns dos minuts a foc baix i afegim el formatge parmesà. Deixem que redueixi una mica però no gaire, apaguem el foc i reservem.
Bullim la pasta al dente i la colem reservant una mica del líquid de cocció, com tres o quatre cullerades.
Barregem la pasta amb la salsa i el líquid de cocció que teníem reservat (mantecare) i ho remenem tot delicadament, uns minuts.
Emplatem empolvorant amb formatge parmesà i decorant amb una branqueta de julivert.

1h 30min

Notes

Podem aprofitar els calçots i la salsa de calçots que ens hagin sobrat de la Calçotada.


Recepta de cuina de Espaguetis a la Calçotada

Espaguetis a la Calçotada
per Bar Haddock

Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1920 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amics del Bar Haddock, com que veig que feu una pregunta sobre la salsa beixamel, us diré que si aneu a les meves receptes podreu veure la recepta de " la meva beixamel", que espero que us pugui fer servei. Rebeu una forta abraçada. Quim Lleonart.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!