Espaguetis a la Calçotada
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500g Espaguetis
- All
- Oli
- Sal
- Mantega
- Formatge parmesà
- 8 Calçots
Per la salsa:
- Mitja cabeça d'alls escalivats
- 1 Grill d'all
- 5 - Tomàquets escalivats
- 50 g - Ametlles torrades
- 15 g - Avellanes torrades
- 1 Llesca pa sec (o torrat)
- 1 Nyora
- Julivert
- Vinagre
- Oli
- Sal
- Pebre vermell picant (opcional)
4 racions
Utensilis
Batedora (o morter)
Churrusquera
Elaboració
Escalivem els tomàquets i la mitja cabeça d'all (jo ho faig a la churrusquera, però ho podeu fer al forn o millor al caliu), empapem el pa amb vinagre i reservem.
En la batedora (o morter) posem la sal, les ametlles, les avellanes, el grill d'all, 2 branquetes de julivert i el pa amb vinagre i ho triturem. Pelem els tomàquets i els alls escalivats, traiem la polpa de la nyora i ho afegim a la picada. Ho lliguem tot amb oli fins aconseguir la textura de salsa de calçots més aviat líquida, afegim el pebre vermell picant si volem el toc de picant i provem per rectificar de sal, vinagre i picant, reservem.
Coem els calçots a la churrusquera (o forn o caliu) i reservem.
Escalfem a una paella 1 cullerada de mantega i 1 d'oli d'oliva amb 2 grills d'all picat o premsat. De seguida que l'all comenci a agafar color afegim els calçots tallats a petites rodanxes i la salsa, coem uns dos minuts a foc baix i afegim el formatge parmesà. Deixem que redueixi una mica però no gaire, apaguem el foc i reservem.
Bullim la pasta al dente i la colem reservant una mica del líquid de cocció, com tres o quatre cullerades.
Barregem la pasta amb la salsa i el líquid de cocció que teníem reservat (mantecare) i ho remenem tot delicadament, uns minuts.
Emplatem empolvorant amb formatge parmesà i decorant amb una branqueta de julivert.
1h 30min
Notes
Podem aprofitar els calçots i la salsa de calçots que ens hagin sobrat de la Calçotada.
Etiquetes:
Cuina de Catalunya Cuina vegetariana La cuina del calçot Pasta
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2348 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ups. Perdona que hagi trigat tant en respondre, però no entro molt amb el nom, i molt menys miro els missatges, normalment...
Gràcies! No compro quasi mai congelats, sóc més de fresc i a poder ser de temporada. Salut
Què és la Barreja per fregir congelat?
El gotet de vi és per el cuiner? ;-)
En català és GAUDIR, tot i que sigui de fruites del bosc no és correcta "DISFRUTAR"