Pastís d’aniversari de síndria i nata

Ingredients

  • ½ síndria ( 1’5kg)
  • 250g de Crema de llet per muntar
  • 25g de sucre (opcional)
  • Maduixots
  • Gominoles en forma de gerds
  • Fideus de sucre de colors
  • Espelmes d’aniversari

15 racions

Elaboració

Peleu la síndria deixant només la part vermella i poseu-la a una safata per servir.
Munteu la nata i cobriu tota la síndria amb un gruix d’uns 0’5cm. Distribuïu els maduixots i les gominoles per les parts superior i lateral de la síndria deixant lloc per les espelmes. Acabeu de decorar amb les boletes de caramel de les mateixes gominoles o amb fideus de sucre de colors.
Poseu al congelador entre 1/2h i 1h. Traieu-lo, poseu les espelmes pertinents i serviu-lo cantant l’aniversari feliç.

30min

Notes

Muntar nata:
L'èxit de la nata muntada rau principalment en la seva màxima frescor (feu servir cremes de llet de com a mínim un 30% de matèria grassa) i en la baixa temperatura a que la tingueu quan l’hàgiu de muntar. A nivell orientatiu, si la voleu ensucrada, heu d'afegir 150 g de sucre per cada litre de nata i si feu servir edulcorants artificials aneu amb compte amb la quantitat. Aquesta operació, però, l'heu de fer durant el procés del muntatge.
Per muntar-la, podeu fer servir el batedor manual o l'elèctric. Recordeu que la nata, a més de fresquíssima, ha d'estar molt freda. Igualment, el recipient on la munteu ha d'estar molt fred i, si és possible, a dins d'un altre recipient més gros que contingui gel per tal de mantenir la baixa temperatura constant.
Sempre que us sigui possible, munteu la nata just abans d'emprar-la.
Per a intolerants a la lactosa podeu trobar cremes de llet sense lactosa.
Hem fet servir maduixots i gominoles per decorar, però podeu posar els fruits del bosc que més us agradin així com les llaminadures preferides de l’homenatjat/da.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1878 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Benvolguts amics del Bar Haddock, el passat dia 7 de Juliol vaig venir a La Floresta i volia aprofitar per saludar-vos, peró hem va esser imposible localizar-vos espero que un dia us pugui saludar. Rebeu una forta abraçada. Quim.
Bar Haddock diu:
Ups.
Perdona que hagi trigat tant en respondre, però no entro molt amb el nom, i molt menys miro els missatges, normalment us segueixo i miro les receptes sense entrar personalment.
Com a bar ja no existeixo, el Bar Haddock era un bar que tenia a Gràcia però el vaig haber de tancar fa 4 anys, però em vaig quedar amb el nom perquè tothom em coneixia com Capità Haddodck més que pel meu nom.
M'hagués agradat poder xerrar una estona amb tu, i potser fins i tot preparar algun plat junts, i menjar-nos-el, clar.
Si tornes a pasar per La Floresta avisa abans i quedem. Ja miraré més sovint els missatges.
Salut
Òskar


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!