Bandes de pasta de full amb calçots i anxoves
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Pasta de full
- Farina
- Dues llaunes d'anxoves
- Formatge ratllat
- Dotze calçots
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
Utensilis
Una safata gran de cartró amb blonda
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Una paella gran
Una placa pel forn
Paper sulfuritzat
Elaboració
Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els calçots tallats en juliana de mida mitjana, i un cop cuits, els reservem.
Seguidament, espolsem emb farina el marbre de la cuina, estirem la pasta de full i tot seguit la punxem amb l'altre corró. Seguidament, tallem vuit bandes de dotze centimetres de llarg per vuit d'ample, i les enfornem amb un paper sulfuritzat a 180º, fins que estiguin daurades.
A continuació, repartim la juliana de calçots pel damunt de les bandes, afegim les anxoves tallades en dues meitats, ho espolsem pel damunt amb formatge ratllat, i ho gratinem fins que el formatge estigui daurat. Tot seguit, fiquem les bandes a la safata ben repartides i ja les podrem treure a taula.
Comparteix aquesta recepta: