Bandes de pasta de full amb calçots i anxoves
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Pasta de full
- Farina
- Dues llaunes d'anxoves
- Formatge ratllat
- Dotze calçots
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Una safata gran de cartró amb blonda
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Una paella gran
Una placa pel forn
Paper sulfuritzat
Elaboració
Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els calçots tallats en juliana de mida mitjana, i un cop cuits, els reservem.
Seguidament, espolsem emb farina el marbre de la cuina, estirem la pasta de full i tot seguit la punxem amb l'altre corró. Seguidament, tallem vuit bandes de dotze centimetres de llarg per vuit d'ample, i les enfornem amb un paper sulfuritzat a 180º, fins que estiguin daurades.
A continuació, repartim la juliana de calçots pel damunt de les bandes, afegim les anxoves tallades en dues meitats, ho espolsem pel damunt amb formatge ratllat, i ho gratinem fins que el formatge estigui daurat. Tot seguit, fiquem les bandes a la safata ben repartides i ja les podrem treure a taula.
1h 10min
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina del calçot
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1085 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.