Bacallà estofat amb carxofes, gambes, ous bullits i botifarra negra

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Un cassó mitjà
Un cassó gran
Una paella gran
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament un cop dessalats, enfarinem i fregim els talls de bacallà i els reservem.
A part, en un cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, bullim les carxofes i les reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els ous uns deu minuts, i un cop cuits, els pelem, els tallem en dues meitats i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els aixafats, el llorer i el sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat ja és mig fregit, afegim el vi i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim: les carxofes, les gambes i els ous i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts amb dos gots d'aigua.
Segidament, afegim els talls de bacallà, i la botifarra negra tallada en rodelles de mig dit de gruix corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més. Tot seguit, donem unes sacsejades a la cassola amb l'ajud de les nanses, i ja ho tindrem llest per servir a taula amb un plat de fusta a sota.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se