La tinta de calamar és tòxica
Les receptes de cuina mediterrània acostuma a estar present la tinta de calamar o sípia, i ens pensem que si la tinta és natural molt millor i anem errats, perquè la tinta tant de sípia com de calamar són altament tòxiques si no les sotmetem a congelació o a altes temperatures.
En principi les tintes comercials ja venen processades, però si tenim el caprici de fer la tinta natural, el que tindrem de fer, és en un cassó mitjà posar tres dits de fumet de peix, i quan arrenqui el bull afegirem la tinta, i tot remenant amb un batedor de varetes, deixar que bulli uns deu minuts, i ja la tindrem llesta per fer servir sense cap problema.
Truc de cuina: La tinta de calamar és tòxica
El truc de cuina "La tinta de calamar és tòxica" ha estat aportat a Receptes.cat per Quim Lleonart.
Veure més trucs de Quim Lleonart.
Veure tots els trucs de Receptes.cat
Ara, segons l'institut d'estudis Catalans, en el xoriç, ja sel pot anomenar Xistorra, de manera oficial.
Amic Josep Pelfort, estic totalment d'acord amb tu, ja que a Catalunya gaudim de vins de molta qualitat com són tant els del...
La quantitat de farina, depèn de la quantitat de beixamel que vulguem fer.
Amic Guillem, qualsevol salsa que facis, pots fer-ne la quantitat que vulguis i la que et sobra sempre la podràs congelar....
Amiga Monika, et voldria aconsellar que miris les següents receptes: Pop ofegat amb allioli 3220 Popets a la marinera 3078...