Arròs amb llamàntol
Categoria:
Tipus de plat: Paella
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un llamàntol d'un quilo aproximadament
- Marca per paelles
- El meu fumet de peix
- Picada d'all,oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Oli d'oliva
- 400 grams d'arròs tipus bomba Montsià
Utensilis
Una paellera per cinc racions
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Una safata plana
Elaboració
Primerament, agafem el llamàntol, tallem el cap en dues meitats a lo llarg, el cos el tallem en rodanxes d'un dit de gruix, i les pinces les aixafem amb la ma de morter.
Tot seguit, ho fregim tot plegat a la paellera amb un raig d'oli uns cinc minuts, ho flamegem amb un got de conyac i ho reservem en una safata plana.
Seguidament, en la mateixa paella, fiquem quatre cullerots de marca per paelles juntament amb l'arròs i dos cullerots de picada, i ho remenem tot ben remenat.
Tot seguit, afegim el fumet de peix, fins arribar a les nanses de la paella, i deixem que arrenqui a bullir uns deu minuts.
A continuació, corregim de sal, afegim els trossos de llamàntol, i ho posem en el forn a 180º, perquè s'acabi de coure uns deu minuts més, i ja ho podrem retirar del forn, per deixar-ho reposar cinc minuts, i servir-ho a taula amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: