Cuixes de gall dindi al forn amb patates a lo pobre, amb salsa de ceps
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Patates a lo pobre (les podeu trobar a les meves receptes)
- Quatre cuixes de gall dindi de mida mitjana
- Salsa de ceps (la trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Vi ranci
- Sal
- Pebre negre en pols
- Quatre alls amb pell aixafats
- Dues fulles de llorer
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
Utensilis
Quatre plats grans
Una safata refractària gran
Una safata pel forn fonda
Una espàtula metàl·lica plana
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop cuites, les reservem.
Seguidament, fem la salsa de ceps com explico a la meva recepta, i un cop feta,la reservem damunt la planxa calenta.
A continuació, agafem les cuixes de gall dindi, les salpebrem i les fiquem a la safata refractària, juntament amb el llorer, els alls aixafats, un got de vi ranci,un bon raig d'oli d'oliva, i un cullerot de brou de pollastre, i les enfornem a 180º, fins que veiem que les cuixes ja són cuites, i ja les podrem ficar cadascuna en el seu plat, amb un niu de patates a lo pobre com a guarnició, cobertes amb la salsa de ceps, i ja ho podrem servir a taula.
Comparteix aquesta recepta: