Cebes farcides gratinades amb beixamel
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cinc cebes de mida gran
- 600 grams de carn magre de porc
- Sis talls de cansalada de papada sense cotna
- Beixamel
- Sofregit de tomàquet
- Dues cebes tendres picades
- Formatge ratllat
- Mantega
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
Utensilis
Una safata refractària gran
Una safata fonda metàl·lica
Cinc fulls de paper d'alumini
Una paella gran
Un estri per buidar les cebes
Uns estalvis
Elaboració
Primerament agafem les cebes, traiem la primera capa de pell, les emboliquem amb paper d'alumini, i les posem en el forn prees calfat a 200º, fins que ja estiguin toves, les retirem i reservem.
Tot seguit, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Quan anem a comprar a la cansaladeria tant la carn magre com la cansalada, demanem que ens les passin per la trinxadora.
A continuació, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les cebes picades, i quan comencin a estar daurades, afegim la carn i la cansalada salpebrades, i deixem que es fregeixi tot plegat.
Tot seguit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, i deixem que s'acabi de coure uns deu minuts, i ja ho podrem retirar del foc.
Seguidament, agafem les cebes i amb l'estri per buidar fruites, les anem buidant tot escapçant-les per la part de dalt, i quan ja les tenim buides, les anem omplint amb la barreja de carn, la cansalada i el sofregit.
Un cop farcides, les fiquem a la safata refractària, les cobrim amb la beixamel, les espolsem amb formatge ratllat, fiquem una nou de mantega al damunt, i les gratinem en el forn a 180º, fins que veiem que el formatge ja està daurat, i ja les podrem servir a taula amb la mateixa safata amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: