Boles de patates saltades amb lletons de xai
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de lletons de xai
- Cinc patates de mida mitjana
- Quatre alls laminats
- Oli d'oliva
- Julivert picolat
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un bitxo petit (una caiena)
- Picada d'all, oli i julivert (feta amb la batedora elèctrica)
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Quatre plats plans
Un wok gran
Un estri per fer les boletes de patata
Un biberó de plàstic
Una escorredora
Elaboració
Primerament, fem la picada d'all, julivert i un all pelat, i un cop feta, la fiquem en el biberó de plàstic, i la reservem.
Seguidament, pelem les patates i amb l'estri de fer boletes, les buidem, fem les boletes i un cop fetes, les posem a la cassola fonda amb aigua i sal, les coem fins que estiguin mig cuites, les escorrem i les saltem en una paella amb un bon raig de picada del biberó, fins que estiguin daurades i les reservem.
A continuació, tallem els lletons a trossos menuts, els salpebrem i els fregim juntament amb els alls laminats, un raig d'oli d'oliva i un bitxo, en el wok, fins que estiguin ben fregits. Tot seguit, afegim les boletes de patata saltades, hi donem unes voltes amb l'ajuda del mànec del wok, i ja ho podrem repartir entre els quatre plats, i servir-ho a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina dels saltats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1260 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.