Salsa de vi negre

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

10 racions

Utensilis

Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Una batedora elèctrica
Una espàtula de fusta
Un colador fi

Elaboració

Primerament, en un cassó fiquem un raig d'oli i la ceba picolada, i quan la ceba és transparent, afegim el litre de vi negre i un polsim de sucre, i deixem reduir fins a la meitat.
Seguidament, passem la batedora elèctrica, i amb l'ajud del colador fi. ho passem altre cop en el cassó per acabar de fer la salsa.
Fiquem el foc baix i anem remenant amb el batedor de varetes fins que veiem que agafa consistencia.
Tot seguit, corregim de sal i pebre, afegim un raig de concentrat de carn, o demi glace i un raig de nata líquida, i seguim remenant. Seguidament, afegim dos nous de mantega i seguim remenant fins aconsseguir una salsa fina i homogènea. Si no queda al punt despessor desitjat, afegim una mica de maizena barrejat amb un rajolí d'aigua freda, i quan ja tenim la salsa al nostre gust, la reservem fins el moment de fer-la servir.

1h 10min

Notes

Aquesta salsa és adient sobretot per plats de carns ja siguin d'ànec, porc, aviram i carns en general.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se