Cloïsses a la marinera, amb gírgoles i carxofes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Un cassó mitjà
Un colador fí
Una cassola marinera metal·lica
Una paella gran
Batedora elèctrica
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament, en un cassó amb un dit d'aigua, fiquem les cloïsses durant tres minuts fins que s'obrin i les reservem amb el seu suc colat.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem les gírgoles tallades a juliana d'un dit de gruix salpebrades uns cinc minuts i les reservem.
Tot seguit en un cassó mitjà amb aigua, sal i un brot de julivert, coem les carxofes al "dente" i les reservem.
Seguidament, en la cassola marinera amb un raig d'oli, sofregim la ceba picolada i la fulla de llorer. Seguidament, afegim el sofregit de tomàquet i el got de vi i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el suc de les cloïsses i el fumet de peix i deixem que arrenqui el bull durant deu minuts.
Seguidament afegim les gírgoles, les carxofes i les cloïsses i deixem que s'acabi de coure tot plegat deu minuts més, afegim dos cullerots de picada, ho remenem amb les nanses, ho deixem coure tot plegat cinc minuts més, corregim de sal i ja ho podrem treure-ho a taula amb un plat de fusta a sota.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se