Marmitako

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Utensilis

Una cassola fonda metal·lica
Uns estalvis
Un colador xinès

Elaboració

En una olla mitjana amb oli d'oliva, posem a fregir : la ceba, els alls, els pebrots verds, dues cullerades de carn de pebrots xoricers, un cullerot de sofregit de tomàquet, i els bitxos.
Quan tot plegat és fregit, afegim un raig de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, omplim fins a la meitat l'olla amb fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull.
Quan ja a bullit una estona, passem la batedora elèctrica, i després amb l'ajuda de la batedora, ho passem pel colador xinès, i ho afegim a la cassola on farem el marmitako.
Quan torni a bullir, afegim les patates. Quan les patates són gairebé cuites, anem afegint la tonyina o el bonítol, tallats a quadres menuts en cru. Ho deixem coure tot plegat no més de cinc minuts, ho corregim de sal, i ja ho tenim llest per treure a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h

Notes

Aquesta recepta, tan la podem fer amb bonitol, com amb tonyina fresca.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se